Za redakci e-republiky jsme se rozhodli komentovat výsledky krajských voleb v korelaci s německými zemskými volbami (Sasko, Durynsko, Brandenbursko). Důvody byly dva: Za prvé si myslíme, naši občané volili velice podobným způsobem. Vidí stejně jako Němci, že vládnoucí klika dostala ze zahraničí příkaz zničit stát. Za druhé, Němci na rozdíl od Česka zveřejňují asi týden do volbách podobné rozbory, kdo a jak volil podle věkových skupin obyvatelstva. Na tyto rozbory jsme marně čekali po volbách u nás. Pokud někde vyšly, tak o nich nevíme. Interně si je partaje jistě nechaly udělat. Námi přímo placená veřejnoprávní média by je měla udělat zcela automaticky. Ale v režimu české chobotnice zmutované z korporátního fašismu platí, že informační monopol drží ti hoši, kteří dostávají telefonem příkazy od umělé inteligence BlackRocku přenášené skrze americké instituty. Umělá inteligence už dávno není hloupá a naši vládní bezmozci se na ni začali plně spoléhat při ničení státu.

Trendy podle zemských voleb v Německu

Přirovnejme čistě formálně Babišovo ANO k německé AfD a podívejme na její voliče v Brandenburgu (volby byly 22. září 2024) podle věkových skupin. Graf ukazuje voliče AfD.



Pokud si kliknete na link, dostanete podrobné srovnání s předešlými volbami před pěti lety.
A nyní stejný graf pro voliče SPD, která zde léta byla vládnoucí stranou.



Závěr: Vládnoucí zemskou SPD volili hlavně staří lidé nad 70 let, kteří trvale sledují vládní média a jsou krmeni vládní propagandou. Naopak všechny mladé věkové kategorie volily většinově AfD, protože nechtějí stát vyrabovaný současnou "semaforovou" koalicí. A rozhodně nechtějí ze svého stále menšího platu živit armádu nových přistěhovalců, kteří se pevně rozhodli, že už nikdy v životě nebudou pracovat. Vládnoucí trojkoalice má podle průzkumů tříprocentní podporu obyvatel. Její rozpad se čeká už na počátku listopadu, protože není jisté, zde se podaří složit státní rozpočet na příští rok. Zelení byli odvoleni kompletně, vedení podalo demisi a v zemských volbách spadli pod 5 %. Svobodní demokraté jsou zhruba na 1-2 procentech, čeká se na zánik partaje. Nová levicová partaj Sáry Wagenknechtové (BSW) nabrala dech, vytunelovala starou neschopnou levici (Die Linke) a dostává se všude nad 10 %. Jaké jsou závěry v Německu? Dejme je v bodech.

  • Vládnoucí koalice utrpěla naprostý debakl v zemských volbách. Dvě ze tří stran "semaforu" jsou na rozpad. A situace pro vládu je stále horší, protože ekonomická recese dává za pravdu argumentům nové pravice AfD ("Ničí Německo komplet!") i nové levici BSW ("Ničí sociální stát pro pracující občany!"). Navíc panuje podezření z volebních podvodů, viz onen klíčový hlas pro AfD ztracený v Sasku.

  • Německo se opět a konečně polarizuje na dva ideologické tábory, protože bláboly Zelených už nemůže nikdo poslouchat. Bída donutila Dalibora housti, takže genderové a zelené nesmysly ustoupily střízlivému uvažování o politice podle tradičních levicových a pravicových hodnot.

  • AfD a BSW si výborně rozumějí v otázkách zahraniční politiky a celkového směřování Německa: potřebují plyn z Ruska k záchraně ekonomiky, skončení války na Ukrajině, kterou mají platit místo USA, chtějí omezení vlivu Bruselu na chod státu.


To znamená, že budoucí federální volby za rok znamenají celkem jistě konec semaforové koalice, kdy Německo bylo poslušným vazalem USA a na její příkaz páchá ekonomickou sebevraždu. Jak to na plnou hubu řekl Trump na jednom mítinku: Zlikvidovaný automobilový průmysl v Německu znamená, že tato pracovní místa, know-how a lidé se přesunou do USA. Protože mamutí podílové fondy USA de facto rozhodují ve správních radách velkých německých firem, je to kronika předem ohlášené ekonomické smrti.

Krajské volby u nás

Od voleb uplynul týden, připomeňme si krátce statistické výsledky. Ty jsou například ZDE a ZDE. Vládním stranám nepomohlo ani to, že se jejich republikoví lídři při předvolební kampani schovali, ani to, že v mnoha krajích museli voliči vynaložit nemalé intelektuální úsilí, aby zjistili, pod jakou značkou vlastně kandidují členové vládních stran. Přesto utrpěly potupnou porážku, na grafu níže jsou zisky vládních stran modře a opozičních červeně. Tentokrát už nebude tak snadné ANO vyšachovat z povolebních koalic.



Za redakci nás zaujal komentář nyní bruselského Vidláka nazvaný A co teď s tím? Na druhé straně fronty stojí vyjádření Řeporyjce Novotného, které najdete ZDE. A nyní k našim tezím, začneme situací v ODS, viz náš předešlý článek Česká pravice a její poločas rozpadu z února 2024. Prohra v krajských volbách a ztráty Středočeského kraje jako bašty ODS znamená, že po destrukci dané agentem Pávkem začal reálný rozpad ODS daný odřezáním od krajských penězovodů. Ty si většinově uchvátí vítězné ANO. Babiš asi začne fungovat jako AfD a bude kanibalizovat ODS. Potřebuje vytvořit koalici pro celostátní volby, které budou za rok. Takže se spojí se schopnými hejtmany ODS jako jihočeský Martin Kuba a připraví pravicovou koalici, kam si může pozvat pro legraci i ty malé současné partaje, které jsou v opozici. Viz jména jako Robert Šlachta (Přísaha) a Jindřich Rajchl (PRO 2022). Jejich cena za vstup do Babišovy pravicové koalice jistě nebude malá. Takže na pravici se díky vyhraným krajským volbám vytvořil ne zcela konsistentní blok, který bude ladit své ideologické noty pod vedením Babiše na hlavní volby 2025.

Situace na levici opět připomíná Německo. Michal Šmarda zabalil po volebním debaklu předsednictví Sociální demokracie (ZDE) a hlavního dekapitovaného piráta Ivana Bartoše vyhodil premiér Fiala pro jistotu z vlády. Bartoš byl pirátem na sto procent, což neunesla pětikolka, jinak hodně tolerantní na zlodějny všeho druhu. Takže český "semafor" alias pětikolkoví hoši, co spolu mluví, se budou bavit skrze "piráta" Jana Lipavského. Jeho schopnosti plně odpovídají Bartošovu géniu. Ale na zamini platí, že že čím hůře pro Česko, tím lépe pro USA. Naopak hnutí STAČILO! získalo mandáty v 11 krajích a v jediném Libereckém jí získání mandátů prozatím uteklo o pouhých 9 hlasů. Tam se asi budou přepočítávat hlasy. Takže nová levice podle jejího (skrytého) architekta Josefa Skály znamená širokou "národní frontu" levicových sil, které Konečná začala dávat dohromady. Pokud se spojí s partou Jany Maláčové ze socdem (viz rozhovor Stropnického ZDE), pak na levici vznikne konečně levice. Přitom zanikne současná prodejná socdem (bude kanibalizována Babišovou pravicí) a současná nereformovatelná KSČ (půjde jednoduše do hrobu). Takže dynamika povolební scény a krajských koalicí, které se nyní vyjednávají, podle nás vypadá v bodech následovně.

  • Babiš dostal od lidu zatím jen krajský mandát, aby vedl stát jako svou firmu. Otázka je, zda to vůbec chce dělat a nakolik je vydíratelný. Příklad Slovenska ukazuje, že návrat alespoň k nějaké částečné samostatnosti může stát i několik kulek do těla.

  • Piráti, Zelení a armády politicky činných neziskovek pod taktovkou Aspen Institute dostali volebně na zadek, protože česká scéna se opět politizuje na pravici a levici, jako je to v Německu. Užvaněné partaje jako Okamura, Trikolóra a spol. už pomalu vycházejí z módy: It is economy, stupid. Pravici vede Babiš, levice zatím plně neexistuje, ale dá se říci, že ji bude zastupovat Konečná. Viz náš rozhovor s touto statečnou dámou před EU-volbami (ZDE). Pokud vznikne tandem s Maláčovou a připraví se "národní fronta" odborníků, kteří doopravdy chtějí sociální a samostatný stát (viz vize Josefa Skály), pak řevnivá a téměř ničeho neschopná levice začne alespoň trochu fungovat pro chudé lidi. Tím se automaticky zbaví bohapustých ideologických žvanilů a sorošovsky vymydlených intelektuálů.

  • Pětikolka řízená umělou inteligencí BlackRocku přes Aspen Institut a kliku kolem hradního agenta Pávka má opravdu namále. Z volebních výsledků je jasné, že je lidé chápou jako agenty cizí mocnosti, což stejně platí i pro semaforovou koalici v Německu. Existuje dvojí, navzájem protichůdná dynamika. Pro globalisty v EU a USA platí nepřímá úměra: Čím hůře pro vytunelované Česko, tím lépe pro externí tuneláře za Velkou louží. Jenže v domácí politice je to funguje naopak: čím hůře pro Česko, tím hůře pro politické kompradory, kteří jsou agenti cizích zájmů.

Závěr: zrušme nejprve demokracii a pak lid, který špatně volí

K tomu jsme publikovali důležitý článek Hybridní války a nová forma "hybridní demokracie", který ukazuje nové rysy oné hybridní demokracie. A na závěr dejme hlas Řeporyjci Novotnému, který se nestydí pojmenovat věc pravým jménem. Citujme jeho vyjádření na Twitteru (ZDE).

Toto předvede národ, který má šesté nejlevnější potraviny v EU a hejtmany schopné tak, že si nezaslouží, že většina těch, co je sundala, ani neznala jejich jméno. Stejně jako to, které zvolili. Odmítám, že za to může Fiala. Může za to přirozená lidská debilita a omezenost.


Takže pan plukovník Foltýn z nás udělal "svině" a nyní jsme přirozeně nadáni debilitou a omezeností. Takovým lidem určitě nepatří volební lístek do ruky. A běda těm nezávislým médiím, které mají IQ nad 90, což je podle citovaného článku z PL ona magická hranice, pro svéprávné voliče v budoucím Česku.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 650 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!